torstai 29. joulukuuta 2016

Välipäivien arkea


Joulun pyhät menivät ja tilalle palasi arki. Sellainen, mikä ei tunnu tavalliselta arjelta, vaan joltain välitilalta. Kuusi ja hyasintit tuoksuvat vielä. On koristeet ja muut, mutta jokin haikeus värittää näitä päiviä. Joulu on ohi ja mennyttä vuotta puntaroi päässään tahtomattaankin. Hyvä vuosi tämä on ollut. Sellainen tavallisen hyvä. Tasapainoinen, muttei tasapaksu. Paljon oivalluksia ja paljon kasvua.

Ennen joulua sain kuin sainkin leikattua puuvilla-pellavasta itselleni mekon palaset. Joulun jälkeen sain ommeltua sen. Oli kyllä homma. Lipevä, jopa silkkimäinen materiaali oli herkkää ommeltavaa. Ärräpäitä lenteli luvattoman paljon ja meinasin kauluksen kanssa menettää hermoni täysin. Mutta valmista tuli ja tyytyväinen voin olla tulokseen.

Olen ihaillut japanilaisten suunnittelijoiden kaavakirjojen visuaalista herkkyyttä ja niitä ihania vaatteita, joita kirjoissa on. Nyt vihdoinkin sain aikaiseksi ommella Yoshiko Mizunon Ompele vaatteita jokaiselle päivälle -kirjasta pystykaulusmekon. Kirjassa on helposti piirrettävät kaavat perusvaatteisiin. Ompeluohjeet ovat helpot ymmärtää ja kuvat ovat selkeät. Tämä mekko on tehty 34 koon kaavalla. Kirjan mallit ovat reiluja ja arvioisin, että tässä 34 vastaa enemmän 36-38 kokoa. Mekko on hartioista istuva, mutta muuten se on reilu ja ilmava. Lyhensin omaani reilusti, koska muuten mekosta olisi tullut hyvin kaapumainen. Kesällä on ihana laittaa mekon kanssa sandaalit jalkaan, hattu päähän ja lähteä lasten kanssa pihalle puuhaamaan.
Tämän kyseisen kirjan lisäksi, myös Yoshiko Tsukiorin kaavakirjat ovat inspiroivia. Suosittelen kokeilemaan tai ainakin selailemaan niitä!

2 kommenttia:

  1. Jotenkin ihan samat fiilikset olleet täälläkin näiden välipäivien kanssa. Kivan simppeli mekko ja varmasti ihanan rento.

    VastaaPoista
  2. Juu, tämä on rento ja ilmava, vaikka materiaali onkin hiukkasen ylellinen ja herkkä :).

    VastaaPoista