keskiviikko 18. tammikuuta 2017

Uuden vuoden tekoja


En ole oikeastaan koskaan tehnyt sydänverellä allekirjoitettuja uuden vuoden lupauksia, mutta jotain ajattelin yrittää tosissani. Koetan olla edelleen ostamatta uusia tavaroita (ensin yritän löytää tavarat ja muut käytettynä). Tämän lisäksi yritän tehdä vaatteita enemmän itse, myös itselleni. Kankaat ostan (useimmiten) uutena, mutta ompelutyön teen itse. Silloin tiedän, kuka vaatteeni on ommellut, eikä siitä tarvitse tunteä epävarmuutta tai huonoa omaatuntoa. Tekemällä opin koko ajan lisää ja saan suunnattomasti iloa onnistuessani. Tosin kangasta valitessakin haluan kiinnittää huomiota kankaan valmistuksen taustoihin: missä, miten ja mistä materiaaleista kangas on tehty.

Viimeisimpänä ompelutyönä valmistui luottomekko Noshin joustocollegesta. Vastaavan tyylinen ostomekko (polyesteri-viskoosia) meni vahingossa kuivuriin ja niinhän siinä sitten kävi, että pilallehan se meni.

Käytin tämän mekon pohjana Suuren käsityön 9/2014 Janina Fryn suunnittelemaa kellohelmaista mekkoa. Muokkasin mallia melkoisesti ja lopputulos on juuri sellainen kuin suunnitellessa halusin. Sopivan rento, mutta oikeilla asusteilla tällä voi mennä vaikka juhliin. Ja materiaali on kestävää luomupuuvillaa, ei  hiostavaa polyesteriä (tosin polyesterillekin on paikkansa). Poistin mekosta vetoketjun, siirsin rintamuotolaskosta itselleni sopivammaksi ja muokkasin alaosan suoremmaksi sekä suurinpana muutoksena lisäsin taskut. Mekostahan tuli melkein samanlainen kuin kolmevuotiaan taskumekosta.
Pikkuhiljaa valokin alkaa lisääntyä, joten kuvien laatukin alkaa kenties hieman kohentua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti